Exposities schilderijen

Raymond Spier

In 1974 begon Raymond Spier als zelfstandig beeldend kunstenaar. Nog geen jaar later besloot hij zijn eigen werken ook zelf te gieten, in brons. Destijds gebeurde dit in het atelier van Ingrid Rollema te Scheveningen. Haar atelier gold toen tevens als ontmoetingsplek, waar gelijkgestemde zielen gedachten, kennis en informatie uitwisselden.

In de door Spier gegoten werken vielen al spoedig zijn technisch inzicht en kwaliteitsgerichte aanpak op. Hierdoor kwamen steeds vaker verzoeken van derden om ook gietwerk voor hen te willen verzorgen. Het is vanuit deze periode dat onze klanten van het eerste uur stammen. Velen van hen mogen wij nog altijd tot onze vaste relaties rekenen.

Rond 1987 hield de Scheveningse gieterij op te bestaan. Waar hij geen alternatief kon vinden dat aan zijn maatstaven wist te voldoen, richtte Spier in 1989 zijn eigen studio (300m²) op in Rijsoord-Ridderkerk. In een eigen atelier kon hij immers volledig zelf –volgens zijn persoonlijke, kritische, standaards- de controle houden over het gehele proces.

tribal

Kees van Dongen

Cornelis Theodorus Maria ‘’kees’’ van Dongen is geboren in Delfshaven (nu een deel van de gemeente Rotterdam) en stierf in Monaco in 1968.
Hij was een leerling van de Rotterdamse Academie voor Schone Kunsten.
Hij was een schilder, beeldhouwer en keramist.
Kees van Dongen maakte olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, tekeningen en litho’s.
Bovenal Van Dongen werd beroemd om zijn portretten en vrouwelijke naakten, maar hij was even bewonderd om zijn schilderijen van landschappen, stadsgezichten en bloemen.
Hij woonde en werkte in Delfshaven tot 1897, toen vertrok hij naar Parijs. Hij werd Frans staatsburger, woonde voornamelijk in Parijs maar bezocht Monaco waar hij later in het leven woonde en waar hij zou sterven.
Zijn werk werd tentoongesteld, vele malen over de hele wereld.
Veel van zijn schilderijen zijn in diverse musea wereldwijd of in particulier bezit.

Image and video hosting by TinyPic

Submenu


Contact gegevens

Grote Kerkstraat 10  •  8911 EC Leeuwarden  •  T 058 2158115

Follow

Follow us: